PREV
NEXT
 • Miljövänligt

  Teknik och komponenter från Sveriges ledande leverantörer av Svanenmärkt fordonstvätt.

 • Öppet dygnet runt

  Vi har öppet dygnet runt 365 dagar om året.

Kommunen rekommenderar biltvättanläggning

Varje år hamnar stora månader olja, tungmetaller och andra föroreningar i naturen eftersom många tvättar sin bil på gatan. Genom att istället tvätta din bil i en biltvättanläggning kan du enkelt göra en stor insats för miljön. Tvätta aldrig bilen på gatan, garageuppfarten eller annan asfalterad mark. Risken är då stor att det smutsiga tvättvattnet via dagvattenbrunnar rinner orenat ut i sjöar och vattendrag. I Alingsås går vattnet ofta till Lillån, Säveån eller direkt till Mjörn. 

Det bästa alternativet är att tvätta din bil i en biltvättanläggning såsom en gör-det-själv-tvätt. Här finns oljeavskiljare och ytterligare ett reningssteg för att rena det förorenade vattnet. Vattnet leds därefter till det kommunala reningsverket som renar vattnet ytterligare innan det släpps ut i till exempel Mjörn.

Välj en biltvätt med miljövänliga bilvårdsprodukter – välj Carwash biltvätt i Alingsås.

https://www.alingsas.se/bygga-bo-och-miljo/kemikalier/biltvatt

 

 • "Jag har tvättat min bil på Carwash gör-det-själv tvätt ett flertal gånger, och har blivit lika nöjd varje gång. Här finns allt jag behöver för att tvätta och städa min bil."

  Lasse - Volvo V70

 • "För mig är det viktigt att jag kan tvätta bilen på ett miljövänligt sätt. Hos Carwash i Alingsås kan jag göra det till ett riktigt bra pris, det gillar jag!"

  Annika - Fiat 500

Miljövänligt

Carwash har två miljövänliga biltvättar i Alingsås. Såväl teknik och komponenter som kem kommer från Sveriges ledande leverantörer av Svanenmärkt fordonsttvätt.

Öppet dygnet runt

Hos oss kan du tvätta och städa din bil, husvagn, båt, motorcykel, fyrhjuling eller annat fordon dygnets alla timmar. Vi har öppet 365 dagar om året.

Vi har allt du behöver

Vi har allt du behöver för bästa resultat: avfettning, högtryck, skumtvätt, avspolning, vaxning, högglans och dammsugning. Givetvis bara av bästa fabrikat.

Senaste nytt:

Kontakta oss

0725-61 95 00

Besöksadresser:

Carwash Ängabo
Odengatan 2, 441 51 Alingsås

Carwash Sävelund
Pumpgatan 1, 441 38 Alingsås

kontakta oss

Hitta till oss – vi finns på Ängabo och Sävelund